fb

fb

За нас

Школата “Flying fingers” е основана от Людмил Стоянов през 2017 година. Школата “Flying fingers” е основана от Людмил Стоянов през 2017 година. Людмил Стоянов е завършил НМА „Проф. П. Владигеров“ със степени бакалавър в специалност „Поп и джаз китара“ и магистър в специалност „Педагогика на обучението по музика“, като също така към момента на основаването е имал петгодишен опит в преподаването на китара в читалище, детски градини и училища като представител на различни школи, както и самостоятелно - с лични ученици. Участвал е в различни състави и е композирал песни и инструментални произведения в различни стилове. Негови ученици са основавали свои собствени групи и са концертирали в клубове, на събития и празници на една сцена с известни български изпълнители.

Смятайки, че музикалните умения и познание, като всички други такива, могат да бъдат развивани, е наблюдавал и следил стиловете на множество преподаватели, възприемайки различни подходи на преподаване - от преподаватели в НМА, през частни преподаватели, педагози, известни преподаватели и изпълнители в интернет и дори ученици, обяснявали си един на друг. Според него обучението по музика е най-вече въпрос на откриването на подходящ метод за всеки ученик, вместо привилегия само за даровити щастливци.

Стилът му на преподаване преплита теория, практика и упражнения в областта на свиренето на китара, солфежа, инструментознанието, хармонията, импровизацията, теорията на музиката и други области, поставяйки си за цел повишаването на музикалната компетентност чрез усвояването на конкретни отделни компетенции.

Опитът му с ученици включва както деца на тригодишна възраст, така и възрастни хора. Голямото разнообразие от възрасти, умения, ниво на интерес и цели на хора, с които е работил, на моменти е било предизвикателно и е изисквало гъвкавост и индивидуален подход спрямо всекиго.

Неговата философия е да показва и следи за всичко нужно за постигането на целите на всеки ученик дотолкова, доколкото самият ученик има готовност да ги преследва. Според него най-важно е личното желание за изучаването на музиката и негов стремеж е да не позволява то да отслабва дори при сблъскване с трудности.

Заповядайте на урок!

 

 

 

 

 

 

Обади се за информация